SERTİFİKA MÜRACAATI EĞİTİM AKADEMİSİ MERAK ETTİKLERİNİZ
KURUMSAL

BELGELENDİRME
 
KURULLARIMIZ
 
İSTATİSTİKLER
Aktif Ziyaretçi 4 Kişi

Bugün 251 Kişi

Toplam Ziyaret 1.210.440  Kişi
 

"Okuyup Öğrenmek , Cehalet akıntısına karşı kürek çekmektir." S.ALIÇ

  KÜLTÜR KÖŞESİ MAKALELERİ 
   
Yazar Ünvanı Uzm. Dyt.
Yazar Selahattin DÖNMEZ
 
 
 
Makale Tarihi :  10.05.2012
İYİLEŞMENİN FORMÜLÜ DOĞADA

İYİLEŞMENİN FORMÜLÜ DOĞADA

Kronik hastalıkların tedavisinde ‘etkin ama yan etkisiz’ ilaç arayışı bilim adamlarını doğaya yöneltti. İşte etkinliği son araştırmalardan çıkan bilimsel raporlarla kanıtlanmış doğal ilaçlar.

Araştırmalar, bitkisel kaynaklı diyetlerle beslenmenin, kanser ve diğer kronik hastalıklar riskini azalttığını gösteriyor. Yaşam ömrünün kalitesi için karbonhidrat, protein ve yağı dengeli, doymuş yağı ve kolesterolü az, posa açısından zengin bir beslenme şeklidir. Hastalıktan koruduğu araştırmalarla saptanmış olan bazı yiyecekler ve özellikleri araştırdım. Hangi besinleri nasıl yemeliyiz rehberi ile hayatınızı kazanmak sizin elinizdedir.

Brokoli, lahana, karnabahar:Lahananın yüzde 70, karnabaharın yüzde 67, brokolinin yüzde 56, Brüksel lahanasının yüzde 29 oranlarında kanser riskinin azalttığı belirlendi.

Çay:Çaydaki polifenolik öğelerin, kanser ve kalp-damar riskinin azalttığı ve bu etkinin daha çok yeşil çay ile ilgili olduğu ileri sürülüyor.

Domates:Domates, karotenoidlerden ve likopen yönünden zengindir. Likopenin antioksidan etkisi nedeniyle, göğüs, sindirim sistemi kanserleri, mesane ve akciğer kanser riskinin azalttığı bildiriliyor.

Fındık:Fındığın içerdiği toplam yağın yüzde 77’sinin, kanda kolesterolün yükselmesini önleyerek, kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteren, tekli doymamış yağ asidi olan oleik asit içerdiği belirlendi. Fındığın kanseri önlediği, yapılan araştırmalarda ileri sürülüyor. Fındık, vücutta kan basıncının düzenlenmesinde rol oynuyor, kemik gelişimine olumlu katkıda bulunuyor.

Keten tohumu:Keten tohumu, omega 3 yağ asidi ve alfa linoleik asitten zengindir. İçerdiği lignan adlı maddeyle, östrojene bağlı olarak gelişen kanserleri önlemede etkili olduğu sürülüyor. Ayrıca keten tohumunun, total kolesterolü ve kalp-damar hastalık riskinin azalttığı belirtiliyor.

Meyan kökü:Meyan kökü, tıpta çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Meyan kökü bileşiminde bulunan glikozidlerin, alerjiyi ve iltihabı önleyen bir etkiye sahip olduğu bildiriliyor.

Sarımsak:Sarımsağın kanserden koruyucu etkisinin, kükürtlü bileşiklerden kaynaklandığı belirtiliyor. Kalp hastalığı ve buna bağlı olarak gelişen hastalıkların tedavisinde ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkili olduğu öne sürülüyor.

Yulaf:Kolesterolün düşürücü özelliğe sahip olan çözünebilir posa içeren yulaf ürünlerinin, total kolesterol ve LDL kolesterolü düşürerek, koroner kal hastalığı riskinin azalttığı, araştırmalarla ortaya konmuştur.

Kaynak: Star Gazetesi

First Page Next Page 1 Previous Page Last Page Sayfa 1 / 1 -- Listelenen Sayfa Sayısı 1
 Prof.Dr.İlahiyatçı
 Hayreddin KARAMAN
 Kin ve cehalet ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Hüseyin BÜLBÜL
 Ramazan'da kadınlar özel durumlarından dol ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Haydar ÖZTÜRK
 Unutanlar Unutulur ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 OSMAN COŞKUN
 Allah'ı Gündemine Almak Ya da Allah'ın Gü ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Muhammed CELİL
 Ramazan Geldi Din'de Kampanyalar Başladı! ...
............................................
 Üni. Öğretim Üyesi
 Dr.Cahit KARAALP
 Tüm Peygamberlerin Ortak Mesleği "İnsan Ye ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Abdülaziz KIRANŞAL
 Ahir Zamanda Oruç Tutmak ...
............................................
 Aile Danışmanı
 Asiye Tanrıöver TÜRKAN
 Göz Aydınlığı Eşler ve Evlatlar ...
............................................
 Yönetim Kurulu Başk.
 Selahaddin ALIÇ
 Günah'ı Ödüllendirmek !! ...
............................................
 

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı
26.02.2022

Bilim insanlarından "kahve" araştırması: Ömrü uzatıyor
25.02.2022

Nadir görülen genetik bir hastalık: Progeria
23.02.2022

Ölüm anında insan beyninde neler oluyor?
23.02.2022

Antibiyotikler Tedavi Özelliğini Kaybediyor
22.02.2022

Gereksiz Aspirin Mide ve Beyin Kanamsı Nedeni
20.02.2022

Her 100 Kişiden Birinde Çölyak var.
20.02.2022

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike.
19.02.2022

Cilt Kreminde Civa Çıktı.
18.02.2022

Skandal ! Hamburgerde İnsan ve Fare DNA'sı bulundu.
15.02.2022

Tüm Haberler
Mail adresinizi ekleyin yeni faaliyetlerimizden anında haberdar olun.
  Kuruluş 2010 : Selahaddin ALIÇ Copyright © 2010-2021 Hedem Helal Denetim ve Sertifikalandırma Merkezi
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir. İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.