SERTİFİKA MÜRACAATI EĞİTİM AKADEMİSİ MERAK ETTİKLERİNİZ
KURUMSAL

BELGELENDİRME
 
KURULLARIMIZ
 
İSTATİSTİKLER
Aktif Ziyaretçi 1 Kişi

Bugün 251 Kişi

Toplam Ziyaret 1.210.440  Kişi
 

"Okuyup Öğrenmek , Cehalet akıntısına karşı kürek çekmektir." S.ALIÇ

  KÜLTÜR KÖŞESİ MAKALELERİ 
   
Yazar Ünvanı Yönetim Kurulu Başk.
Yazar Selahaddin ALIÇ
 
 
 
Makale Tarihi :  09.12.2018
Damak Tadı mı..? Sağlık mı..?

Her canlı gibi insanda elbette ki yiyecek içecek ve yaşantısının devamı için bir şeyler tüketecektir. İnanç sahibi insanların,gıda ve ihtiyaç maddeleri ,diğer insanların tükettiklerinden  ayrı kılan özelliklerin başında; sağlıklı+güvenli+çevreci =helal gıda ve ihtiyaç maddeleri olması gerektiğine inanmaktayım... Allah(c.c) inanan kullarına herşeyin temiz,Tayyib olanlarından yemelerini emretmiştir. Bu nedenle inanlar yediklerinin-giydiklerinin- kullandıkları ihtiyaç maddelerinin Allah(c.c.)’ın yasaklarına uygun olması yolunda gösterecekleri gayret ve samimiyet nispetinde mükafat kazanırlar.

 Sadece yiyeceklerin Tayyib ve helal olmasına dikkat etmemizin gereği yanında bugün sizlere biraz farklı açıdan kendimize özeleştiri yapmak istiyorum.

Hoşumuza giden bir yiyeceğinistesek de istemesek de çok tüketmeye nefsimizin isteğini yerine getirmeye gayret ederiz. Aslında yemek üstüne - yemek yemek bedenimiz için zararlı olmasına rağmen vazgeçemediğimiz damak tadımız bizi mağlup ediyor. Günümüz de tükettiğimiz gıdaların pek çoğunda üretim esnasında kullanılan kimyasalların böbrek ve karaciğerlerimize verdiği zararları da göz ardı etmiş oluyoruz. Gıdalarımız beslenmek  ve hastalıkların giderilmesi yönünde kullanılan, yendiğin de insana mutluluk ve huzur veren organik gıdalar olmalıdır. Oysa günümüz de üreticelerin ürünlerine kattıkları çeşitli kimyasallar nedeni ile ürünleri daha güzel damak tadı veren ve insanı obeziteye götüren gıdalar oldukça artmıştır. Üretici para kazanma uğrunaürünlerinde ki damak tadını mümkün olduğunca çoğaltma çalışması tüketicinin de damak zevkine kapılıp bu ürünleri fazlaca tüketmesi hastalıkların artmasına sebebiyet vermektedir.

Helal ile haram arasında halkın birçoğunun bilmediği şüpheli konular vardır. Şüpheli konulardan sakınanlar, dinini ve ırzını korumuş olur. Şüpheli konulardan sakınmayanlar ise git gide harama dalarlar ( Buhari iman Bahsi 39 – Müslim Müsaka 107 ).

Günümüzde hastanelerimiz dolup taşmakta devletin sağlık giderleri çoğalmakta, SGK’nın yükü her geçen gün daha da artmaktadır. Halkımızın azımsanmayacak bir kısmı hatta genç olanlar dahi obezite hastalığına tutulduklarının farkında bile değiller. Çocukların ellerinde ki cipsler – kalitesiz çikolatalar – tostlar – burgerler, büyüklerde ekmek arası – ayaküstü yemeler ve geçiştirmeler obeziteye başlangıç oluyor. Damak tadı uğruna sağlığımızdan nasıl feragat ettiğimizi hiç mi hiç düşünmüyoruz!

Ucuz olsun – çabuk olsun – damak tadı olsun – midem dolsun – açlık hissimi bastırayım diye düşünenler sağlıklarını hiçe saymaktadırlar. Doğalgaz ateşinde pişirilen dönerler – tavuk kızartmaları – meşrubatlara katılan MSG ( Monosodyum glutamat – çin tuzu ) damak zevkimizi arttırırken sağlığımızı nasıl da azalttığının farkında olmuyoruz. Yoğurt – ayran – süt  yerine tercih edilen glikozlu-aromalı – boyalı gazlı içecekler sağlığımızı nasıl tehdit ettiğini hiç mi hiç düşünmüyoruz.

Damak tadı uğruna – değeri bilinmeden harcanan sağlığımız ve geleceğimizin teminatı evlatlarımızı nasıl ve kimler koruyacaktır?

Nerede inançlı gıda üreticisi..?Nerede inançlı meslek kuruluşlarının gıda komisyonu üyeleri…? Söz inaçtan açılınca mangalda kül bırakmayan ,İslami esasların arkasına gizlenenler-dini isimleri tabela edinenler, zararlı ve hileli ürünler üreterek çok para kazanma yerine - inancınızın gereği ürünleri üreterek ALLAH’ın (c.c)rızasını kazansanız olmaz mı? Unutmayalım ki;hiç bir kimse servetini öbür tarafa götürmeyecektir.Duyarlı inancının gereğini yapmak isteyen üreticileri arıyorum????…neredeler.???  Spor takımlarına olan bağlılığınız kadar da olsa ,inancınız gereği SAĞLIKLI + GÜVENLi + ÇEVRECİ = HELAL GIDA ve ihtiyaç maddeleri üretmeniz gerekmez mi ?

First Page Next Page 1 Previous Page Last Page Sayfa 1 / 1 -- Listelenen Sayfa Sayısı 1
 Prof.Dr.İlahiyatçı
 Hayreddin KARAMAN
 Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durm ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Hüseyin BÜLBÜL
 Dinde Peygamberin Örnekliği ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Harun GÖRMÜŞ
 Bilim ve Din Çatışır Mı? ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Haydar ÖZTÜRK
 Taklit ve Atalar Kültür ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 OSMAN COŞKUN
 Gazze Halkına Gazel Okuyan Müslüman Coğraf ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Muhammed CELİL
 Sözün Bittiği Yer Gazze ...
............................................
 Üni. Öğretim Üyesi
 Dr.Cahit KARAALP
 Davet Yolunda Dikkat Edilecek Hususlar ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Abdülaziz KIRANŞAL
 Ramazan ve takva etkisi ...
............................................
 Aile Danışmanı
 Asiye TÜRKAN
 Zulümden yorgun düşen bizler! ...
............................................
 Yönetim Kurulu Başk.
 Selahaddin ALIÇ
 Ramazan ve Duyarlı Müslüman.. ...
............................................
 

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı
26.02.2022

Bilim insanlarından "kahve" araştırması: Ömrü uzatıyor
25.02.2022

Nadir görülen genetik bir hastalık: Progeria
23.02.2022

Ölüm anında insan beyninde neler oluyor?
23.02.2022

Antibiyotikler Tedavi Özelliğini Kaybediyor
22.02.2022

Gereksiz Aspirin Mide ve Beyin Kanamsı Nedeni
20.02.2022

Her 100 Kişiden Birinde Çölyak var.
20.02.2022

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike.
19.02.2022

Cilt Kreminde Civa Çıktı.
18.02.2022

Skandal ! Hamburgerde İnsan ve Fare DNA'sı bulundu.
15.02.2022

Tüm Haberler
Mail adresinizi ekleyin yeni faaliyetlerimizden anında haberdar olun.
  Kuruluş 2010 : Selahaddin ALIÇ Copyright © 2010-2021 Hedem Helal Denetim ve Sertifikalandırma Merkezi
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir. İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.