SERTİFİKA MÜRACAATI EĞİTİM AKADEMİSİ MERAK ETTİKLERİNİZ
KURUMSAL

BELGELENDİRME
 
KURULLARIMIZ
 
İSTATİSTİKLER
Aktif Ziyaretçi 1 Kişi

Bugün 251 Kişi

Toplam Ziyaret 1.210.440  Kişi
 

"Okuyup Öğrenmek , Cehalet akıntısına karşı kürek çekmektir." S.ALIÇ

  KÜLTÜR KÖŞESİ MAKALELERİ 
   
Yazar Ünvanı Yönetim Kurulu Başk.
Yazar Selahaddin ALIÇ
 
 
 
Makale Tarihi :  04.12.2017
HELAL SERTİFİKASINI HAK EDİYORLAR MI..?
Değerli dostlar,
Helal Denetim adı üzerinde her türlü gıda ve ihtiyaç maddelerinin öncelikle, sağlıklı+güvenli+çevreci = Helal Ürün olması gereğini hepimiz biliriz. Günümüzde pek çok sahada olduğu gibi ticari konularda da ahlaki çöküşün her gün daha da ilerlemesi toplumumuzu dejenere etmekte, insanların birbirlerine karşı güven, saygı ve itimatsızlığı her gün daha da artmaktadır. Nasıl artmasın:?
Toplumumuz her geçen gün öyle bir çıkmaza girmektedir ki sağlıksız beslenme sonucunda yakalandığı hastalıkların tedavisinde de maalesef kimyasal ilaçların çokluğu gıdaların kimyasal formulasyonu haline getirilmiş olması, raf ömrü uzatılması, lezzet arttırması, daha çok tüketimi arttırmak için katılan katkı maddeleri sayesinde hem insanlar hem de çevre zarara uğramaktadır. Aslında insan toprak ve sudan yaratıldığına göre insanın yediği her gıda toprak ve sudan elde edilmektedir.  Topraktan beslenen bitki ve hayvanlardan elde ettiğimiz gıdalarımıza ne kadar az müdahale edilirse o kadar sağlıklı kalabiliriz.  Günümüzde gıdalarımıza ,maalesef ne kadar çok  kimyasal işlem uygulandığı ve gıdaların  faydadan çok zararlı hale geldiği görülmektedir
Gıdalarımızın dışında kullandığımız diğer ihtiyaç maddelerine gelince mesela daha hijyenik olsun diye çamaşırlarımızda, bulaşıklarımızda kullandığımız deterjanlarımız, yağ sökücüler ( solventler-formendehit) gibi kansorejen  ve tabiatta biyolojik olarak çözülmeyen bu maddelerin gelişi güzel kullanılması insan sağlığını ve çevreyi tehdit etmektedir. Beyaz çamaşır ve tüllerin daha beyaz ve parlak görünümü sağlamak üzere deterjanlara katılan fosfatlar, mavi boncuklu diye reklam edilen içerisinde göz taşı-bakırsülfat bulunan deterjanlarla temizlik yapıldığında,  bu deterjanlar el derilerimiz tarafından emilerek insanda alerji ve astımı tetiklemektedir. Sağlığa ve çevreye zararlı olan bu ürünlere nasıl Helal Sertifikası verilebilir? 
Gazlı içeceklere gazın çözülmesi ve keskin bir tadın verilmesi için katılan fosforik asidin kemik erimesine ve diş çürümelerine sebep olduğu bilinirken, tavuk yeminde kullanılan fosforik asit bunun 10 katı olmasına rağmen bunun insanlara vereceği zararları nasıl göz ardı edebiliriz. 
Et ürünlerinin raf ömrünü uzatmak maksadı ile insan ve çevreye çok büyük zararları olduğu bilinen gıda koruyucu maddeleri E250 – E251nano – nano2 (sodyumnitrat – sodyumnitrit) E220 – E228 (Sülfür-sodyum ve potasyumsülfit-metabisülfit) ve fosfatlar kullanılmaktadır. Bütün bunlar üreticilerimizdeki kazanma hırsından oluşan, ürünün raf ömrünü uzatmak görünümünü daha güzel sağlamak maksadıyla yapılmaktadır. Ama insanlara ve çevreye vereceği zararlar düşünülmemektedir. Bu katkı maddelerine nitrat ve nitritler et ürünlerinde lezzet ve renk verici olarak kullanılmaları aynı zamanda üründe bakteri üremesini, etin pembe-kırmızı görünümünü sağlaması içindir. Ancak aşırı derecede tüketildiklerinde böbreklere zarar verdiği, kimyasal işlem görmüş etle (sucuk-salam) tüketilen nitrit insanlarda kanser bağının oluşmasına, nefes daralmasına, baş dönmesine, baş ağrısına sebep olduğu gibi küçük yaştaki çocukların gıdalarında kullanılması yasak olmasına rağmen sabah kahvaltılarımızı süsleyen et ürünlerini bolca tüketmekteyiz.
Gıdaların koruyucusu olarak kullanılan sülfitlere gelince göğüste sıkışma, kurdeşen, karında kramp, ishal, kan basıncı düşmesi, başta yanma hissi, halsizlik, nabız hızlanması ve astım başlangıcını tetikleme gibi faktörler görülür.
Fosfatlara gelince, asidik ve alkeli türleri vardır. Asidik fosfatlar sucuk üretiminde, alkeli fosfatlar ise sosis ve salam üretiminde kullanılırlar. Fosfatlar sosis gibi emisyon tipi ürünlerde su ve tuzlu suda çözülen proteinlerin çözünürlüğünü arttırarak emisyon özelliklerini düzeltir. Poli-fosfatlar konserve etler dahil her tür tütsülenmiş ve tütsülenmemiş  sosis,salam ve sucuklarda  kullanılırlar. Ayrıca tavuk, hindi ve paketlenmiş etlere enjekte edilerek etlerin su tutarak ağırlaşması ve hacminin artması sağlanır. Bu kimyasallar insanın bünyesinde kalsiyum dengesini bozarak kemik erimesi ve diş çürümelerine yol açar. Sucuk,salam ve sosislerde kullanılması yağ oranının kırmızı et gibi gösterilmesi için carmin (karmin) böceğinden elde edilen boya kullanılmaktadır. Her nedense bunlar ürünün etiketinde belirtilmemektedir. Sucuk ve salamlarda günümüzde en çok kullanılan maddelerden biride MSG (monosodyumgkutamat) yani Çin Tuzu insanda bağımlılık yapmakta, tüketimi arttırmakta, kalp ritmini bozmakta, astım, alzheimer, Parkinson, merkezi sinir sistemi tahribatı, Sara (epilepsi), gözlerde retina bozukluğu, doyma bozukluğu, obezite, büyüme hormonu basgılaması, böbrek ve karaciğer hastalıklarına sebep verdiği gibi anne karnında bulunan bebeğe plesenta bariyerini aşarak anne karnındaki bebeğe zarar veren Nörotoksit bir maddedir. Günümüzde bunlar gibi gıda katkı maddelerinin katılma miktarları üreticinin insiyatifinde olduğu da ayrıca bir gerçektir. Hangi ürüne ne miktarda katacağını bilemeyen eğitimsiz işçilerle üretimi yapılan gıda ve ihtiyaç maddelerine siz olsanız bunların sağlıklı+güvenli+çevreci = Helal Gıda olduğu hakkında şahadette  bulunabilir misiniz? Bu ürünleri Helal Sertifikası ile taçlandırabilir misiniz?
Bugünü düşünüyorum, dün geçti, gelecek yarınlara ne bırakacağız insanlığa nasıl faydalı olacağımız hepimizin üzerine farz-ı ayin bir görevdir diye düşünüyorum. 
First Page Next Page 1 Previous Page Last Page Sayfa 1 / 1 -- Listelenen Sayfa Sayısı 1
 Prof.Dr.İlahiyatçı
 Hayreddin KARAMAN
 Din, kültür, medeniyet sapkınları boş durm ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Hüseyin BÜLBÜL
 Dinde Peygamberin Örnekliği ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Harun GÖRMÜŞ
 Bilim ve Din Çatışır Mı? ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Haydar ÖZTÜRK
 Taklit ve Atalar Kültür ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 OSMAN COŞKUN
 Gazze Halkına Gazel Okuyan Müslüman Coğraf ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Muhammed CELİL
 Sözün Bittiği Yer Gazze ...
............................................
 Üni. Öğretim Üyesi
 Dr.Cahit KARAALP
 Davet Yolunda Dikkat Edilecek Hususlar ...
............................................
 Araştırmacı-Yazar
 Abdülaziz KIRANŞAL
 Ramazan ve takva etkisi ...
............................................
 Aile Danışmanı
 Asiye TÜRKAN
 Zulümden yorgun düşen bizler! ...
............................................
 Yönetim Kurulu Başk.
 Selahaddin ALIÇ
 Ramazan ve Duyarlı Müslüman.. ...
............................................
 

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı
26.02.2022

Bilim insanlarından "kahve" araştırması: Ömrü uzatıyor
25.02.2022

Nadir görülen genetik bir hastalık: Progeria
23.02.2022

Ölüm anında insan beyninde neler oluyor?
23.02.2022

Antibiyotikler Tedavi Özelliğini Kaybediyor
22.02.2022

Gereksiz Aspirin Mide ve Beyin Kanamsı Nedeni
20.02.2022

Her 100 Kişiden Birinde Çölyak var.
20.02.2022

Çocukları Bekleyen Büyük Tehlike.
19.02.2022

Cilt Kreminde Civa Çıktı.
18.02.2022

Skandal ! Hamburgerde İnsan ve Fare DNA'sı bulundu.
15.02.2022

Tüm Haberler
Mail adresinizi ekleyin yeni faaliyetlerimizden anında haberdar olun.
  Kuruluş 2010 : Selahaddin ALIÇ Copyright © 2010-2021 Hedem Helal Denetim ve Sertifikalandırma Merkezi
Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu, kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir. İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.